Zoeken
Winkelmandje
 
Vacatures Lindys

Over ons

In het kort over Lindy's
Over Lindy

Over Lindy

Ik ben Lindy, oprichtster en eigenaresse van Lindy’s Patisserie. Ik ben voornamelijk te vinden op de werkvloer in onze eigen productieruimte.

Daarnaast houd ik mij vooral bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, uitwerken van opdrachten en kwaliteitscontrole. Ook vind ik het super leuk om nieuwe smaken te ontwikkelen en te ontdekken. De smaken die we ontwikkelen moeten 100% kloppen anders worden ze nog niet in het assortiment opgenomen.

Ik ben een workaholic en verslaafd aan kwaliteits chocolade!

Over Derk

Ik ben Derk, mede eigenaar van Lindy’s Patisserie. Voornamelijk ben ik achter de schermen te vinden met name op kantoor.

Ik houd me bezig met de ontwikkeling van de website, productfoto’s maken en (klanten) contact. Daarnaast vind ik het super leuk om te ondernemen, kansen te zien en te verkopen.

Ik ben een workaholic en door Lindy verslaafd geworden aan kwaliteits chocolade!

Over Derk

Waarom zijn we begonnen: Ondernemerschap en chocolade

De interesse voor chocolade is bij mij (Lindy) al vroeg ontstaan. Als zesjarig meisje zag ik in België hoe daar bonbons werden gemaakt. Dat is me altijd bijgebleven. Ik wist vanaf dat moment: Dat wil ik ook! De keuze voor een Brood&Banket Manegement opleiding was dan ook een logische stap, zo kon ik mij verder gaan verdiepen in het werken met chocolade en in het opzetten van een eigen bedrijf. Bij diverse chocolateriën heb ik veel ervaring op kunnen doen om mijzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen tot chocolatier.

Ondernemen zit bij ons beiden in het bloed, alle twee droomden we van een eigen zaak beginnen. Maar de stap ertoe zetten is en blijft toch best wel spannend. Toen Lindy de kans kreeg om volledig voor zichzelf te kunnen gaan starten hebben we een huis gekocht (drive-in woning) waarbij we de mogelijkheid hadden om de begane grond te verbouwen tot mini chocolaterie.  Ons chocolade avontuur kon beginnen!

Begin van ons avontuur: Ondernemen vanuit onze garage

Van ons spaargeld verbouwden we zelf de begane grond inclusief garage tot productieruimte, kochten we onze eerste oude chocolade wielmachine en lieten we verpakking maken. Lindy ging fulltime aan de onderneming werken en Derk bleef werken in loondienst om de hypotheek te kunnen betalen. Het was zeker niet gemakkelijk en in de begindagen ging Lindy zelf op pad langs restaurants en winkels om de bonbons en chocolade te laten zien en te vragen of ze wilde samenwerken. Het was dag en nacht werken met ups en downs, maar wat een energie als iemand enthousiast was en wilde samenwerken!

Doorgroeien in Soest

De onderneming groeide, we haalden opdrachten binnen en ontwikkelden nieuwe toffe producten. Na verloop van tijd verruilden we de oude chocolade wielmachines in voor de nieuwste chocolademachines op de markt waardoor we sneller en met betere kwaliteit kunnen produceren.

Op het moment dat zelfs de woonkamer vol stond met verpakkingen wisten we dat het tijd was om te gaan zoeken naar een grotere werkruimte. We zijn door heel Nederland gereden om te zoeken naar passende werkruimte en uiteindelijk vonden we die in Soest. Een prachtige productieruimte waar we weer volop mogelijkheden hebben voor groei.

Aan wie leveren wij onze chocolade

Onze klantengroep is ontzettend divers. Naast dat we verkopen aan particulieren via onze eigen webshop, leveren we aan hotels, delicatessenwinkels, webshops, horeca en horeca groothandels. We produceren een breed assortiment en voor iedere branche is er wel passende chocolade. Maar het leukste vinden we chocolade maken in opdracht van. Iemand met een super tof idee dat we vervolgens ontwikkelen tot een prachtig chocolade product.

Team Lindy’s

Met zijn tweeën zijn we gestart maar inmiddels hebben we het team flink mogen uitbreiden. We zijn trots op het team en de werkstijl, we geven 100% iedere dag weer en dat geeft grote voldoening. Ook zijn wij erkend leerbedrijf en bieden wij chocolatier talenten de mogelijkheid om te leren en te groeien via stageplekken. Daarnaast hebben we nog een heleboel samenwerkingen die ook bij team Lindy’s horen!

Toekomst

Naast Lindy’s laten groeien en zoveel mogelijk mensen van onze chocolade te laten genieten dromen wij ervan om op korte termijn een eerste fysieke winkel te kunnen openen. Hier kunnen we al onze producten mooi presenteren en het moet dan ook het visitekaartje worden voor het bedrijf.