Zoeken
Winkelmandje
 
Vacatures Lindys

Cacao-Trace

Over onze chocolade

Echte ambachtelijke chocolade

Lindy’s chocolade producten maken we op een ambachtelijk wijze in onze eigen productieruimte.
We gebruiken hiervoor de beste Belgische chocolade van Belcolade met Cacao-Trace!
Cacao-Trace is een programma voor duurzame cacao, dat streeft naar verbeteringen voor alle betrokkenen, van de cacaoboer tot chocoladeliefhebber.

Trainingen

Door middel van trainingen zorgt Cacao-Trace ervoor dat de boeren cacaobonen van een premium kwaliteit afleveren bij de naoogstcentra. Deze bonen ondergaan hier het fermentatieproces dat wordt gemonitord door fermentatie-experts. Dit gehele proces doet Belcolade in eigen beheer in hun lokale naoogstcentra dichtbij bij de boeren. Dit leidt tot de exceptionele en superieure kwaliteit van Belcolade chocolade.

Wat is fermentatie?

Dit is een natuurlijk proces waarbij bacterieën, gisten of schimmels worden gebruikt voor het omzetten van stoffen in een product, waardoor de zuurgraad, smaak, geur en/of uiterlijk verandert.

Chocoladebonus

Met de unieke chocoladebonus bovenop de eerlijke prijs en de andere initiatieven probeert Cacao-Trace een evenwichtige winstverdeling in de waardeketen te bekomen. Hierdoor kunnen chocoladeliefhebbers over de hele wereld echt een verschil maken in het leven van de cacaoboeren. Wanneer je chocolade met Cacao-Trace koopt, ondersteun je niet alleen de toekomst van chocolade op lange termijn, maar help je ook armoede te bestrijden bij de cacaoboeren.

Per verkochte kilo chocolade betaalt Cacao-Trace een chocoladebonus van € 0,10 terug aan de cacaoboeren. Zo ontvangen zij dus een eerlijk deel van de lekkere chocolade die ze hielpen te produceren.

Bekijk hier video over de Cacao-Trace

Meer weten over het Cacao-Trace programma? Kijk op www.cacaotrace.com

Shop altijd chocolade met het cacao trace logo

Cacao Trace logoDoor Cacao-Trace chocolade te kopen, help je mee het leven van de cacaoboeren en hun gezin te verbeteren. Om de fysieke traceerbaarheid van alle Cacao-Trace chocolade te garanderen worden de Cacao-Trace bonen door de hele toeleveringsketen heen van de andere cacaobonen gescheiden, vanaf de oogst tot de verwerking.